Utilizeaza filtrele Showing all 2 rezultate
Banda de frecventa
Castig in banda
Conectori
Consum
Deschidere in plan H
Impedanta
Izolatie intre porturi
Licenta
Mediu de functionare
PoE
Polarizare
Porturi
Procesor
Producator
Putere emisie
Ram
Raport F/B
Standard wireless
Tensiune alimentare
SWR
Tipul antenei
Wireless chain
 • Antena sector in banda 5 Ghz – mANT 19s
  390.00 lei
  Adaugă în coș
 • 640.00 lei
  Citește mai mult

Antena internet wireless pentru exterior – Retelele wireles exterioare sunt din ce in ce mai cautate si, in ultima vreme, au castigat popularitate. Pentru o retea wireless exterioara este nevoie de mai mult decat o simpla antena de internet wireless de exterior care sa fie amplasata afara, intreaga operatiune implicand cunostinte in domeniu si echipamente performante.

O antena pentru internet wireless de exterior poate avea mai multe raze de acoperire, functionand pe diverse distante. Toate aceste detalii trebuie luate in considerare inainte de a cumpara una sau mai multe antene.

Antena internet wireless pentru exterior – Primi pasi pentru o retea WIFI

O singura platforma se poate ocupa si de interior, dar si de exterior. Avand doua sisteme separate costurile administrative cresc, spatiul fizic necesar echipamentelor este mai mare, cerintele de alimentare si de racire sunt mai mari, licentele si echipamentele sunt mai costisitoare si lista poate continua.

Este important ca de la bun inceput sa stiti ce antena pentru internet wireless va trebuie, tinand cont de raza de acoperire pe care o doriti pentru retea.

Antena internet wireless pentru exterior – Mediul pentru o antena wireless

Mediul interior si mediul exterior trebuie sa fie gestionate cu ajutorul unei interfete care sa permita gestionarea separata a celor doua retele. Sunt necesare mai multe modele de puncte de acces pentru interior cat si pentru exterior. Furnizorul de retea wireless trebuie sa furnizeze mai multe modele de puncte de acces proiectate special pentru timpul de mediu in care vor rula. Astfel, retelele sunt mai simplu de implementat.

Este important ca inainte sa amplasati antena de internet wireless sa determinati exact zona in care va aflati si ce factori perturbatori exista. Stiind de la inceput toate detaliile veti putea determina daca urmeaza sa cumparati antena pentru internet wireless de exterior 10 km sau va este suficienta una de 5 km.

Antena internet wireless pentru exterior – Caracteristici antene wireless

Cand discutam despre antena pentru internet wireless ne referim la convertoare special concepute pentru a receptiona si transmite unde electromagnetice. Antenele au rolul de a transforma undele electromagnetice in curent si viceversa si sunt utilizate in retele wireless de internet, in comunicatiile point to point si in radio sau televiziune.

Sunt doua tipuri principale de antene:

 • Directionale, care radiaza mai bine intr-o directie decat in alta
 • Omni-directionale care radiaza la fel in toate directiile

Antena internet wireless pentru exterior – Parametrii specifici pentru antena wireless

Exista mai multi parametri care caracterizeaza o antena de internet wireless dupa cum urmeaza:

 • Frecventa de rezonanta
 • Tipologia de radiatie
 • Eficienta
 • Impedanta
 • Lungimea de banda
 • Castigul
 • Polarizarea

Antena internet wireless pentru exterior – Frecventa unei antene wireless

Frecventa la care antena va rezona se determina in functie de lungimea antenei. Aceasta lungime este un multiplu pentru sfertul lungimii de unda, de unde rezulta ca daca frecventa este mai mica lungimea antenei trebuie sa fie mai mare.

Latimea de banda este foarte importanta in special pentru antene de internet wireless puternice. In cazul in care emitatorul lucreaza afara din banda antenei, vor aparea defectiuni si semnalul pe care il transmite antena va fi slab.

Pentru receptie, performantele necesare pentru antena de internet wireless sunt mai putin restrictive. Antena poate sa recpetioneze semnale aflate in afara benzii fara teama ca vor aparea defectiuni la nivelul aparatului. O antena de mare distanta buna, va ajuta un receptor sa prinda in cele mai bune conditii o statie, ceea ce nu se poate spune in cazul unei antene neadecvate.

Antena internet wireless pentru exterior – Impedanta unei antene wireless

Toate circuitele electrice au impedanta si acest lucru se aplica si la antena wireless. Antenele au o capacitate si pentru fiecare frecventa o impedanta specifica. In momentul rezonantei, inductanta si capacitatea se anuleaza ramanand doar elementul rezistiv.

Majoritatea antenelor pentru internet wireless sunt facute cu o rezistenta specifica. Valoarea acestei impedante este importanta in momentul in care se doreste eficienta sistemului. Pentru o buna functionare, atat emitatorul cat si receptorul unei antene de internet wireless trebuie sa aiba aceeasi rezistenta de intrare.

Antena internet wireless pentru exterior – Directivitatea o proprietate specifica pentru antena wireless

O caracteristica foarte importanta a antenei este modul in care aceasta este sensibila la semnalele care provin dintr-o anumita directie. Prin urmare o antena de internet wireless pentru 5 km  de exemplu, ar trebui sa transmita in toate directiile, altfel rolul sau va fi indeplinit doar partial

Puterea livrata este radiata in general in mai multe directii iar antena se poate modifica astfel incat sa trimita semnale intr-o directie mai mult decat in cealalta. In functie de necesitati, puteti opta pentru o antena de internet wireless directionala care sa functioneze in toate directiile.

Antena internet wireless pentru exterior Ce inseamna castigul?

Castigul este un parametru major al centralei. Acesta se va compara cu cel al altei antene, iar cea mai des utilizata antena in acest sens este antena dipol. Castigul se calculeaza ca raportul dintre semnalul care vine de la antenta directionala si cel de la o antena dipol. Semnalele se masoara in decibeli daca puterile pe care emitatoarele le livreaza sunt identice. Cand vorbim de antene wireless pentru internet toti acesti parametri sunt foarte importanti.

Antena internet wireless pentru exterior – Unghiul de radiatie detinut de antena wireless

O antena pentru internet wireless poate radia putere in toate unghiurile, daca nu se iau in calcul efectele pamantului aflat in vecinatate. O parte din aceasta putere va pleca in sus in timp ce alta se propaga orizontal catre pamant. In functie de pozitionarea antenei se va calcula si unghiul de radiatie. Semnalele de unde scurte care provin de la distanta ajung la antena in unghi mic.

Antena internet wireless pentru exterior – Importanta inaltimii pentru o antena wireless

Inaltimea antenei wireless este importanta. Daca antena pentru internet wireless este plasata foarte aproape de pamant, ea va fi ecranata de obiectele existente in jurul ei, si se va reduce nivelul general al semnalului, in special cand unghiurile de radiatie sunt mici pentru semnalul care vine de la distanta. Cu cat antena este mai la inaltime, va putea depasi obiectele din jur, dar se poate mari si dinstanta pana la punctul maxim de receptie, marind cu mult acoperirea antenei.

Este important sa se tina cont si de pretul unei antene wireless in momentul proiectarii pentru ca unele antene wireless.

Acestea sunt principalele caracteristici ale antenelor de care se va tine cont in momentul cumpararii unei antene pentru exterior.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “antena wireless exterior 10 km”, “antena wireless 5 km” sau “antena wireless pentru laptop“, “antena wireless de mare distanta” ori “antene wireless omnidirectionale“, “antena wireless pret“.

Alte cautari: “antene wireless pentru internet“, “antene wireless puternice” sau “antene wireless router“, “antena router wireless de mare putere” ori “antene wireless profesionale“, “antena wireless externa 50 dbi“, “antena wireless exterior pret“.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.