Wifi in Strainatate?
wifi in strainatate
wifi in strainatate

WiFi in strainatate – Stim cu totii ca cea mai mare problema in timpul unei calatorii este faptul ca utilizarea internetului poate implica si costuri mari la factura de telefonie motiv pentru care vrem sa va invatam cum sa aveti WiFi in strainatate in cel mai simplu mod.

Oprirea pachetelor de date inseamna ca sunteti dependent de WiFi-ul gratuit, ceea ce este bine daca doriti sa stati in hotel toata ziua sau nu va deranjeaza sa bateti strazile  pentru o cafenea care ofera internet gratuit.

Chiar si asa, vi se poate intampla sa ramaneti fara speranta cand nu puteti gasi nici un WiFi gratuit sau doriti sa va asigurati ca accesati internetul numai printr-o conexiune securizata. Internetul in strainatate nu mai este o problema daca stiti ce trebuie sa faceti, motiv pentru care ne-am decis sa va prezentam cateva metode pentru a avea internet ieftin in strainatate.

 

WiFi in strainatate – utilizati o cartela SIM

 

Puteti utiliza o cartela SIM pentru conexiune la nivel mondial pe tableta sau iPad, intr-un dispozitiv WiFi portabil sau in orice alt dispozitiv compatibil WiFi. Va va permite sa accesati internetul in 188 de tari, cu pana la 85% mai ieftin. Mai mult, puteti adauga pachete de date pe cartela SIM, care va ofera o mare economie si acoperire in foarte multe destinatii, inclusiv Europa, SUA, Canada, Asia si Australia.

 

Aveti posibilitatea sa cumparati o cartela SIM pentru trafic de date gratuit. Veti avea nevoie sa va asigurati ca dispozitivul mobil in care va fi introdusa cartela nu este blocat intr-o retea nationala.

 

WiFi in strainatate cu ajutorul unui router

 

O solutie de WiFi in strainatate ieftina este un router. Nu va faceti griji, chiar daca pare complicat, in realitate nu este! Un router pentru WiFi in strainatate este in principiu un dispozitiv cu dimensiuni de buzunar in care introduceti o cartela pentru trafic de date, il porniti si va ofera internet oriunde in lume.

 

Puteti utiliza o cartela SIM pentru trafic la nivel mondial, dupa cum sa mentionat mai sus, si veti avea internet din Romania in strainatate, sau puteti utiliza o cartela SIM locala care de cele mai multe ori va ofera costuri mai bune. Cel mai bun lucru despre router-ele WiFi este ca puteti alege SIM-ul pentru destinatie, ceea ce inseamna ca obtineti cea mai buna oferta indiferent unde calatoriti.

 

Cele mai multe dispozitive WiFi portabile va vor permite sa va configurati propria conexiune WiFi in strainatate,  privata pentru maxim 10 sau 15 dispozitive.

 

Dispozitive USB de roamning pentru WiFi in strainatate

 

Un dispozitiv USB de roaming pentru trafic de date este grozav pentru a beneficia de internet in strainatate, atunci cand calatoriti cu laptopul. Introduceti doar o cartela SIM in interior, conectati-va la computer si incepeti sa navigati. Acestea seamana foarte mult cu routerele WiFi portabile mentionate mai sus, dar puteti accesa internetul numai pe un singur dispozitiv (calculatorul personal) cu exceptia cazului in care utilizati dispozitive pentru WiFi in strainatate performante, care va permit sa utilizati pana la 10 dispozitive.

 

Puteti avea WiFi in strainatate utilizand optiunile de la abonament

 

Daca credeti ca aveti suficiente optiuni WiFi gratuite care sa va ajute atunci cand aveti nevoie de internet in calatorie puteti utiliza telefonul si pachetele de date mobile, accesand mai mult aplicatiile care nu consuma internet. De exemplu, maps.me este esentiala pentru orice calatorie, deoarece nu foloseste date (descarcati doar harta tarii pe care o vizitati inainte de a pleca sau o descarcati cand aveti WiFi in strainatate gratuit). Aveti posibilitatea de a vedea locatiile  pe care doriti sa le vizitati si veti sti de fiecare data cum sa ajungeti inapoi la hotel.

Alte aplicatii ca Triposo sunt ghiduri de calatorie destul de bune offline si Pocket va permite sa cititi articole offline. Aceste aplicatii sunt gratuite si nu necesita o conexiune la internet pentru operare.

 

Luati in considerare utilizarea unei tablete Kindle 3G pentru WiFi in strainatate

 

Ofera acces gratuit la internet mobil in peste 100 de tari. Desi are un ecran monocrom si nu poate executa toate functiile de internet, va permite destul de multe activitati online precum trimiterea de mailuri si accesarea retelelor de socializare.

 

Determinati traficul de care aveti nevoie pentru WiFi in strainatate

 

Determinati estimativ cat de mult trafic puteti face cand utilizati internet in strainatate. Pentru a face acest lucru, inainte de calatorie, experimentati mai intai acasa utilizand pachetele de date de pe telefon si verificand contoarele. Apoi, in timp ce va aflati intr-o conexiune mobila, efectuati diverse actiuni pe care le puteti face si pe internetul din strainatate, cum ar fi citirea unui e-mail, trimiterea unui e-mail, vizitarea unei pagini web, cautarea unei harti etc. Dupa fiecare actiune individuala, datele au fost adaugate la contorul de trafic.

 

Daca vreti sa aveti tot timpul WiFi in strainatate luati in calcul si urmatoarele sfaturi

 

  • Planificati cu atentie calatoria. Pe navele de croaziera trebuie sa retineti ca sunt putini transportatori care permit conexiunile wireless free, motiv pentru care este bine sa va luat un dispozitiv de acasa. In functie de locul in care va aflati, este posibil ca acesta sa nu aiba semnal.

 

  • Pentru a va menaja dispozitivul pentru internet puteti lua in calcul si locatiile de pe plaja care ofera internet wireless.
  • Daca trebuie sa accesati internetul in timp ce va aflati pe mare, cel mai probabil va trebui sa utilizati serviciul WiFi al navei. La majoritatea navelor, acest lucru implica un cost pe minut. Dar cu achizitionarea unui plan de minute costul poate fi redus considerabil.
  • Internetul prin satelit folosit de nave este lent, iar minutele se pot scurge rapid. Pentru a salva minutele, conectati-va, incarcati toate e-mailurile si paginile web pe care intentionati sa le cititi, apoi deconectati-va. Daca trimiteti un e-mail, compuneti-l offline, salvati-l in schite, apoi conectati-va si acesta va fi trimis rapid.
  • Aplicatiile cum ar fi YouTube si Skype, pot sa nu functioneze cat timp sunteti la bordul unei nave daca nu aveti un dispozitiv special pentru WiFi in strainatate.

 

Acestea sunt toate metodele prin care puteti obtine WiFi in strainatate la cele mai mici costuri posibile. Cel mai confortabil este, desigur, sa achizitionati un router WiFi special pentru calatorii.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.